Budgetlyx i hemmet

I hemmet kan en liten förändring få stor effekt. Inte minst går det att få en lite lyxigare känsla utan att det kostar särskilt mycket. Det kan räcka med en möbel, men när det inte är dyrt kan man kosta på sig lite mer.

Vad innebär det att ha det lyxigt hemma? Handlar det om att ha ett badkar som står på guldfärgade fötter, eller om att ha Chesterfieldfåtöljer och biljardbord? Den typen av lyx är dyr, men det går att få en känsla av lyx även på en liten budget. För att få den här känslan gäller det dock att man utgår från sig själv. Vi har alla olika hang-ups när det kommer till inredning. En person kanske älskar dansk design, en annan kan ha en fäbless för sittpuffar. Även om man inte har råd att inreda vardagsrummet med soffor och fåtöljer designade av Arne Jacobsen har man kanske råd med en Myran-stol eller två till köket. Sådana stolar kan man få till ett bra pris på auktioner, eller i butiker som säljer moderna antikviteter. När det gäller sittpuffar går det att hitta billiga sådana i butiker som säljer nordafrikanskt hantverk.

Som på hotell

Det finns också några allmänna tips som ger en lyxigare känsla i hemmet nästan oavsett vad man har för personliga preferenser. I sovrummet kan man t.ex. vilja ha en känsla av hotellrum. På de flesta hotell finns heltäckningsmatta på golvet, men det är inte så populärt i de svenska hemmen. Köper man en mjuk och skön matta att ha på golvet kommer det inte att kännas lika ruggigt när man sätter ned fötterna på golvet på morgonen.

Leopardmönstrad matta

Passa även på att rensa lite i badrummet. Många olika burkar och flaskor med tvål, schampo och annat ger ett rörigt intryck. Köp en snygg pumpflaska för tvål, och en för schampo, och häll över från de mer skrikiga förpackningarna i pumpflaskorna.