Färga håret på naturlig väg

Brukar du, som många andra, spendera tusentals kronor hos frisören varje år för att bättra på eller förändra din hårfärg? Sluta upp med det! Det finns sätt att färga håret på naturlig väg – vilket gör att du i princip kan halvera besöken hos frisören och på så vis spara in en hel del pengar.

En lyx som flera av oss gärna unnar oss är ett besök hos frisören för att byta hårfärg eller göra olika typer av välgörande hårbehandlingar. Men visste du att dessa saker kan man faktiskt göra helt själv på egen hand hemma – och det genom att använda saker du redan har i skafferiet.

”Från blond till mörkbrun. Med: Indigopulver. Använt ensamt kan indigo göra håret blågrönt (!) men om du blandar indigopulver och henna blir svallet snarare rödbrunt till svart, beroende på grundfärg. En hennabehandling kan räcka, men ibland krävs två eller fler.” – läs fler färgtips här.

Slipp allergiska reaktioner

När det kommer till hårfärger och blekning för hemmabruk så finns en hel del risker, och den främsta du utsätter dig för är risken att drabbas av en allergisk reaktion. Denna kan man drabbas av oavsett om man redan har en viss allergi eller inte, för det hela handlar nämligen om vad man utsätter sin kropp för och hur ofta. Kemikalierna som finns i vissa hårfärgningar och blekningar kan nämligen orsaka olika sorters reaktioner på olika personer. Så varför riskera det? Det finns faktiskt sätt att byta hårfärg helt utan kemiska saker och det är genom att använda saker du redan har hemma i skafferiet. Vill du till exempel få en mer guldig ton i ditt askblonda hår är det bara att blanda lika delar av honung, kanel och olivolja som du packar in i håret och låter sitta i cirka 1 timme och sedan upprepar tills dessa att du får den nyans du vill ha.