Fin hy med lite hudvård

Nu när sommaren går mot sitt slut och fräknarna syns på kinder och runt nästippen är det många som vill bättra på sin hudvård inför hösten. Men hjälper verkligen krämer, serum och rengöringsprodukter?

Ibland behövs en ordentlig uppfräschning av lystern, då kan en hudbehandling från Inskinity passa utmärkt. En sådan är alltid helt anpassad efter just dig och din hy, för att ge bästa, möjliga resultat.

Fräsch hy med rätt mat och motion

I en artikel i SVT går det att läsa om hur svenskarna lägger miljarder på hudvård årligen, men vad behöver vi egentligen och vad ger verkan? En minimalistisk hudvård är det bästa enligt en hudforskare som intervjuas, i stället är det viktigt att tänka på vad man äter och hur mycket man faktiskt rör på sig. Hur man mår och hur mycket man stressar påverkar huden väldigt mycket, liksom hur tarmfloran ser ut.

Ämnen som kan irritera huden är exempelvis: Alkohol, glykoler, eteriska oljor, vissa naturliga oljor, olika konserveringsmedel, syror och vissa andra aktiva ingredienser – Expressen

Myter med hudvård

I Svenska Dagbladet går det vidare att läsa om hur dyr hudvård inte nödvändigtvis är bättre än en billig variant. Vitaminer är just nu väldigt trendigt i hudvård, men enligt en expert gör de knappt någon skillnad. Det är dessutom viktigt att tänka till en gång innan man exfolierar för att få en lyster eller ett ”glow” eftersom detta gör att man tar bort det yttersta hudlagret, som är på plats för att skydda mot både yttre och inre påverkan. En barriär med andra ord. Även rengöring ska du vara försiktig med, eftersom det finns oljor och fetter i huden som skyddar.