Maxa din ledighet 2018

Många passar på att resa iväg på semester under våren, just för att maxa sin ledighet och verkligen ta tillvara på de röda dagarna. Som vanligt blir det ont om röda dagar efter sommaren, så passa på att ta ledigt i vår samt i mellandagarna.

 

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur det är viktigt att unna sig saker, inte minst när man är iväg på semester. Svenskarnas semestervanor har samtidigt blivit allt lyxigare och en hel del gör av med lite för mycket pengar och får det ekonomiskt kämpigt resten av året. Tipset är därför att spara undan pengar under året för att faktiskt kunna ta sig en resa eller en semester med extra allt när sommaren väl är här.

 

Många röda dagar att vara ledig på

 

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur året som ligger framför oss är tursamt för arbetstagare, det vill säga, det finns många röda dagar som ligger mitt i veckorna. Flera år har det varit så att röda dagar har infallit på en helg, då ”förlorar” man en ledig dag. Men i år är det alltså inte riktigt så. Om du till exempel tar ut fem semesterdagar under jul och nyår så får du hela 16 dagars ledighet. Väl värt och perfekt för dig som vill ge dig ut på en lite längre resa. Andra dagar med smarta ledighetstips är klämdagar från påsken och framåt:

 

  • April och maj månad öppnar upp för långledighet på flera håll. Valborgsmässoafton blir i år en klämdag mellan helgen och 1 maj. Den som då tar ut en extra semesterdag får fyra dagars sammanhållen ledighet.

 

  • Veckan därpå infaller Kristi himmelfärd på en torsdag. Det ger möjlighet till ytterligare fyra lediga dagar, om du tar ut semester den 4-5 alternativt den 7-8 juni.

 

  • Midsommarafton infaller som vanligt på en fredag – vilket öppnar upp för att förlänga ledigheten med en extra dag eller två.¨