Undvik skilsmässa vid renovering

Allt fler väljer att renovera för att skapa sig sitt drömhem, och visst är väl det vackert? Dock kan man ta del av en ny undersökning som visar att många får skilsmässotankar under en renovering, så det är viktigt att tänka på hur man kan undvika dessa. 

6101557-tapetsering-pagarI ett pressmeddelande går det att ta del av en undersökning som gjorts av Houzz, som är en stor inredningssajt. Den visar på att under en renovering så är det många par som går varandra på nerverna och många får även separationstankar. Exemplevis är det många som på IKEA börjar bråka då det kommer upp diskussioner om vem som diskar mest och om vem som städar mest. Dessa samtal tar man ofta inte upp, men under en renovering när stubinen är kortare så är det lätt att grodor flyger ut ur munnarna och man ställer sig frågan om vad man gett sig in på.

Fransmännen lämnar oftare hemmet

Undersökningen visar även att det inte bara är svenskarna som som känner orostankar och ångest utan det gör man världen över, kanske något som kan få en att bli lite lugnare. Men ser man till fransmännen så är en av fyra mer benägna att lämna hemmet när det ställs krav på en för att undvika olika sysslor, och jämför man med Sverige så är det en av tio personer som lägger benen på ryggen. Dock finns det mycket man kan tänka på för att få en så bra renovering som möjligt:

  • Tänk på att detta är något som är under en begränsad tid
  • Detta ska även vara något roligt då man ska se fram emot slutresultatet
  • Var noga med att vara öppna med varandra och tala ut
  • Lyssna på varandra
  • Se till att fokusera på slutresultatet och gå ut och är, gå på bio eller bläddra i olika magasin för att försvinna iväg i vackra hem.
  • Fundera på hur ni vill ha det: är det nu ni ska skaffa ett prisvärt utomhusspa eller ankdamm? Ni har alla möjligheter!

Ett sista tips är att se på Husdrömmar i svt. Detta för att få insikt i att alla projekt drar ut på tiden och inte riktigt blir som man tänkt sig.