Unna dig hemstädning

Du som arbetat mycket hemma under coronapandemin har nog börjat se på ditt hem med helt nya ögon. Kanske har du märkt att du blivit mer kräsen med hur det ser ut, både vad gäller din inredning och nivån på din egen hushållning? Även den som tidigare kunnat blunda för dammråttor i hörnen och skitiga handfat har nog börjat tänka om. Men bara för att du vill leva i ett välstädat hem gör det ju inte städningen roligare direkt…

Du som vill höja nivån på trivseln i hemmet gör rätt att unna dig att boka in en tjänst som hemstädning via www.losningar.se enkelt via internet. Även om coronapandemin nu klingar av planerar många stora företag att fortsätta med distansarbete hemifrån på deltid även efter pandemin, rapporterar Dagens Nyheter. Ditt hem har alltså potential att även i framtiden fungera som din arbetsplats.

– Vi kommer ha ett schema som anger vilka dagar du arbetar hemifrån respektive på kontoret, säger TetraPaks Christina Appelgren till DN.

Även om Arbetsmiljöverket meddelar att din arbetsgivare är ansvarig för din arbetsmiljö även när du arbetar hemifrån, menas inte att vederbörande har ansvar för att komma hem till dig och städa. Din mamma jobbar inte här! (Och tur är väl det, eftersom ni i så fall skulle bo ihop.)

Ordentlig städning kräver expertis

Skämt åsido, städning är faktiskt inte heller något som du självklart är bra på. Det finns en anledning till att hemstädning är möjligt att hyra in av professionella aktörer, de gör helt enkelt ett bättre jobb. Och att städa ordentligt är dessutom ett hårt jobb. Att läsa om Expressens tretton tips att städa som proffsen kan snarare väcka känslan av ”det där orkar absolut inte jag”. Då finns en lösning ett klick bort.