Unna er på Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är verkligen en speciell dag för den som är i ett förhållande med någon den älskar. De flesta vill verkligen unna sin partner en speciell dag och lyxa till det lite extra. Här ger vi tips på en rad magiska saker att göra på hjärtedagen.

1445963-wizarding-world-of-harry-potter

I Expressen kan man läsa om att alla Harry Potter-fans kan fira en romantisk Alla hjärtans dag i Hogwarts ståtliga matsal. Warner Bros. Studio Tour erbjuder nämligen fans och andra möjligheten att tillbringa kvällen den 14 februari på Hogwarts. I matsalen kommer gästerna att bjudas på kärleksdryck och kanapéer. De kommer även att kunna njuta av en trerättersmiddag för två och man kommer att duka matsalen med blommor och levande ljus. För att tillbringa sin Alla hjärtans dag i Hogwarts matsal måste man betala drygt 3 000 kronor. Då ingår förutom middagen en trollstav, en kall ”butterbeer” och en rundtur på studions inspelningsplatser.

Res till spahotell

Är man ett stor fan av Harry Potter, eller har man en partner som är det, kan den här upplevelsen verkligen vara det perfekta firandet av den romantiska högtiden. Kanske kan man skicka inbjudan till Hogwarts tillsammans med en liten söt present från Godisboxen, som man hittar på https://www.godisboxen.se/alla-hjartans-dag-present/, till sin käresta innan Alla hjärtans dag. Är man dock inget större fan av Harry Potter kan man lyxa till det med en resa någon annanstans än till England. I Aftonbladet får den ressugna lite inspiration på romantiska resor som passar perfekt för kärleksparet. Ett tips för den som vill ge sin älskade en riktig lyxupplevelse på dagen är att åka till ett spahotell. Det finns mängder av prisvärda spahotell i Europa som man kan välja bland. Några av de länder där spahotell faktiskt är billigare än i Sverige, men minst lika bra, är:

Gift er på dagen 77607-marriage

Vill man inte resa bort över Alla hjärtans dag men verkligen vill se till att dagen blir något utöver det vanliga, kan man faktiskt passa på att gifta sig med sin käresta. Många kyrkor runt om i landet firar nämligen Alla hjärtans dag med att erbjuda en drop in-vigsel för alla som är sugna. Här kan man läsa om att en kyrka i Halland förra året hade en drop in-vigsel och att tio par sa ja till varandra då. På grund av att så många var intresserade av att gifta sig på det här sättet bestämde man sig för att köra en favorit i repris även i år. Drop in-vigseln tar omkring en timme att genomföra med själva vigseln, lite administration och en stunds samtal med de som ska gifta sig. Förra året var det allt från äldre par till unga småbarnsföräldrar som gifte sig. I år hoppas man på att det kommer att vara ett lika brett spektra av personer som väljer att ingå äktenskap på Alla hjärtans dag.