Unna sig på semestern

Det är sommar och folk som har semester spenderar säkerligen sin lediga tid med att njuta av solen, när den behagar visa sig, eller kanske läser alla böcker de tänkt läsa under våren men inte hunnit, vissa unnar sig dessutom gärna en kall öl efter en baddag i vågornas svall.

 

Enligt vissa är dock svenskar dåliga på att unna sig, i alla fall om man jämför med både tyskar och fransmän. Dessutom tycks svenskar ofta få dåligt samvete när de väl köper något extra till sig själv, enligt studier som gjorts.

De främsta anledningarna till att svenskar köper något extra till sig själva är att de vill ha lite uppmuntran. Andra européer tänker i stället att de är värda något extra – Dagens Nyheter

Dåligt samvete och dyra semestervanor

Projektselma.seI en stuga kan man till exempel unna sig att köpa ett gasolkylskåp, utan dåligt samvete, för på sommaren ska man inte behöva krångla med mat. Ett sådant kylskåp gör det lättare än någonsin att förvara mat och dryck på ett praktiskt och pålitligt sätt.

Men rikt folk är nog de som är allra bäst på att unna sig. I Svenska Dagbladet kan en läsa om hur rika semestrar mest, exakt som förr i tiden. Våra semestervanor har blivit lyxigare och lyxigare, men fritid är något som inte alla har haft tidigare på samma sätt. Därför är det viktigt att spara till semestern under året, så inte man plötsligt gör av med alla pengarna och lider dåligt samvete sedan mot hösten. Här är dessutom en artikel om just att unna sig.